28 Haziran 2015 Pazar

Annemin fırının derecesini düşürmeden ızgarayı yakması biraz yanık gibi görünmesine sebep olmuş olabilir ama kanmayın siz ona 🙆🏻 Gelelim günün hızlı tarifine: İnce doğranmış soğanı zeytinyağında kısık ateşte karamelize ettikten sonra ıspanağı da yanına ilave ediyoruz - biz pastırma eklemeyi de son dakika kararlaştırdığınızdan, benim mantar tutturmam nedeniyle ince ince kıyıp hazır iç harcının kenarında soteleyerek ekledik; yoksa kendisi yumurta altına sızacak bir iç harç olacaktı. Dışı soyulmuş ve sapları çıkarılmış mantarı da yağlı kağıda dizdikten sonra üstüne himalaya tuzu, karabiber ve (yeni aldım ya herşeye koyacağım illa) sarımsak tozu serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına yağsız olarak sürüyoruz. Mantarlar sularını tamamen saldıktan sonra göbeklerinde biriken suları tepsiye maşa yardımıyla döküyoruz (aromasını kaçırmak istemedik) ve önce herbirinin içine ıspanaklı harcı sonrasında ise birer dilim kaşarı ilave ederek bu sefer fırının ızgara ayarında tepsiyi yeniden sürüyoruz - ama ızgarayı açtığınızda ısıyı düşürmeyi unutmayın. Ben çıkarmaya 2-3 dakika kala, fırını kapayıp kapağını aralık bırakmışken herbirinin üstüne biraz da parmesan gezdirdim. Sonuç: Oh la la! Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Bu aralar biraz tarif verebilirim, sonra bir daha benden tarif falan gelmeyecek gibi 🙆🏻🙆🏻🙆🏻 #shukineshu #sofrabasi #yemek #tarif


via Instagram http://ift.tt/1IDJUzd

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder